Warunki odbycia praktyk zawodowych na kierunku Chemia żywności:
SZCZEGÓŁOWY TERMINARZ ODBYWANIA PRAKTYKI ZAWODOWEJ DLA STUDENTÓW STUDIÓW I STOPNIA
Studenci odbywający praktyki z ramienia WSIiZ
Etapy postępowania:
- Student powinien zgłosić się do Działu Praktyk celem odebrania umowy dotyczącej organizacji praktyk, bądź też pobrać samemu i wydrukować (student powinien uzupełnić dane na umowie, a u wybranego organizatora praktyk uzyskać stosowne podpisy wraz z pieczęciami);
- Jeden z pobranych egzemplarzy umowy powinien wrócić na 7 dni przed rozpoczęciem praktyki do Działu Praktyk;
- Dokumenty, tj. zaświadczenie praktykanta oraz kartę praktyk należy pobrać i wydrukować we własnym zakresie, a następnie złożyć w Dziale Praktyk razem z pozostałymi dokumentami dotyczącymi praktyk niezwłocznie po odbyciu praktyk zawodowych.
UWAGA! Student może odbywać praktyki w instytucjach, z którymi WSIiZ ma podpisaną umowę w ramach odbywania przez studentów Naszej Uczelni Studenckich Praktyk Zawodowych. Wykaz instytucji znajduje się w zakładce Instytucje. (instytucje w załączniku)
Student może wskazać Instytucję, w której chciałby odbyć praktyki. Wówczas obowiązuje go ta sama procedura wskazana powyżej.
Umowa wraz z Oświadczeniem kierująca na praktyki studenckie
Poniższy dokument umożliwia rozpoczęcie praktyk śródrocznych i wakacyjnych na kierunku Chemia Żywności, zgodnie z aktualnie realizowanym programem praktyk w obecnym roku studiów. Podpisany dokument przez Przyjmującego na praktyki powinien zostać dostarczony do działu praktyk na 7 dni przed ich rozpoczęciem. Nie złożenie danego dokumentu skutkować będzie brakiem pozytywnego rozpatrzenia kart praktyk.
Do pobrania:
Składanie kart praktyk
Karta praktyk może być składana tylko i wyłącznie osobiście lub za pośrednictwem osób trzecich. Dokumenty wysłane pocztą – NIE PODLEGAJĄ SPRAWDZENIU.
Nieterminowe rozliczenie praktyk
W przypadku nieterminowego rozliczenia praktyk zawodowych, w terminie 7 dni od dnia ostatecznego terminu rozliczenia semestru, należy złożyć wniosek o warunkowe zaliczenie semestru, ze względu na brak realizacji studenckiej praktyki zawodowej.
Do pobrania:
Zaliczenie studenckiej praktyki zawodowej na podstawie posiadanego doświadczenia zawodowego
Od semestru letniego 2020/2021 brak możliwości zaliczania studenckich praktyk zawodowych na podstawie doświadczenia zawodowego. Zmiana jest podyktowana Stanowiskiem interpretacyjnym nr 4/2020 Prezydium Polskiej Komisji Akredytacyjnej, do którego uczelnia bezdyskusyjnie musi się dostosować.
DOKUMENTY OBOWIĄZUJĄCE STUDENTÓW ZREKRUTOWANYCH OD ROKU AKADEMICKIEGO 2021/2022 NA KIERUNKU CHEMIA ŻYWNOŚCI
- Program praktyk obowiązujący Studentów I stopnia Chemii Żywności
- Karta praktyk – Moduł podstawowy
- Zapraszamy do oceny procesu organizacji studenckich praktyk zawodowych - Formularz ankiety ewaluacyjnej
- Karta praktyk – Moduł średniozaawansowany
- Zapraszamy do oceny procesu organizacji studenckich praktyk zawodowych - Formularz ankiety ewaluacyjnej
- Karta praktyk – Moduł zaawansowany
- Zapraszamy do oceny procesu organizacji studenckich praktyk zawodowych - Formularz ankiety ewaluacyjnej
1h studenckich praktyk zawodowych = 1h akademicka = 45 minut zegarowych