W ramach udziału w Ⅲ Międzynarodowym Sympozjum Studenckich Kół Naukowych w Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie „ŚRODOWISKO – ROŚLINA – ZWIERZĘ – PRODUKT” studenci z Koła Naukowego Dietetyków Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu opublikowali dwa rozdziały w punktowanej monografii naukowej:

  1. „Żywność wygodna a jej wartość odżywcza oraz spożycie wśród studentów kierunków medycznych PWSZ w Nowym Sączu” autorstwa Soni Miczołek, Kingi Janickiej, Patrycji Kołodziej oraz Natalii Potaczek (opiekun naukowy dr inż. Anna Mikulec).

          Monografia:Wybrane-zagadnienia-z-zakresu-bromatologii

  1. „Ocena wybranych cech jogurtów z dodatkami smakowymi produkowanych metodą zbiornikową” autorstwa Artura Platy, Natalii Wcisło oraz Karoliny Mastalerz (opiekun naukowy mgr inż. Marek Zborowski).

          Monografia: Wybrane-zagadnienia-z-zakresu-produkcji-surowcow-zywnosci-i-kosmetykow_Tom-2-1

Gratulujemy autorom publikacji oraz opiekunom naukowym i zachęcamy do zapoznania się
z monografią!

Ocena wybranych cech jogurtów z dodatkami smakowymi produkowanych metodą zbiornikową

Żywność wygodna a jej wartość odżywcza oraz spożycie wśród studentów kierunków medycznych PWSZ w Nowym Sączu