We wtorek, 22 XI, uczniowie kl. 1 TŻG wzięli udział w wycieczce zawodowej pt. „Smaki dzieciństwa” pod opieką wychowawczyni – pani Katarzyny Zaczyk oraz nauczycieli przedmiotów gastronomicznych: Małgorzaty Zięby i Beaty Łęczyckiej. Młodzież uczestniczyła w warsztatach, które odbyły się w Muzeum lizaka w Jaśle, oraz w Fabryce czekolady w Korczynie.
Podczas zajęć warsztatowych zapoznano nas z całym procesem produkcyjnym lizaków, cukierków, czekolady, pralinek oraz innych ozdób i figurek z czekolady. Było to jednocześnie fascynujące i niesamowicie słodkie. Każdy z uczestników wykonał własnoręcznie lizaka o smaku gumy balonowej i lizaka czekoladowego, oraz tabliczkę czekolady z indywidualnie skomponowanymi dodatkami. Młodzież wykazała się nie tylko kreatywnością, ale również wielkim zaangażowaniem i kulturą osobistą.
Wszystkim znacznie wzrósł poziom cukru we krwi, dlatego w drodze powrotnej opowieściom i śpiewom nie było końca