Kulinarnie, Z ostatniej chwili
Brioszka
Mięciutka drożdżowa brioszka…Miło wstać poczuć zapach kawy i świeżo upieczonej brioszki:)
Składniki;
- 250 g mąki pszennej,
- 2 jajka,
- 1 żółtko,
- 30 g cukru,
- 15 g drożdży,
- szczypta soli,
- 200 g masła,
Wykonanie;
Zagniatamy składniki bez żółtka i masła.Następnie w ciasto wciskamy kawałki miękkiego masła i znów zagniatamy. Dodajemy żółtko. Zagniatamy. Odstawiamy na 3 godzimy do wyrośnięcia. Po tym czasie zagniatamy i odstawiamy do lodówki na noc pod przykryciem. Rano ciasto przekładamy do keksówki i odstawiamy na 2 godziny aby podwoiło objętość. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy brioszkę zmniejszając temp. do 160 stopni. Pieczemy 45 minut.
Masz na dachu azbest? Zgłoś to!
Złodzieje butli gazowych z zarzutami
Stary Sącz. Nowy program, nowe plany, szansa na pieniądze
Ipko Logowanie Starego Typu - DanLogowanie on Dostęp do Twojego konta iPKO został zablokowany! Uważajcie na takie maile!
9 listopada, 2022 o 11:00 pmIpko Logowanie Starego Typu - DaneLogowanie on Dostęp do Twojego konta iPKO został zablokowany! Uważajcie na takie maile!
1 września, 2021 o 12:12 pmJak Odblokować Logowanie Do Ipko - DaneLogowanie on Dostęp do Twojego konta iPKO został zablokowany! Uważajcie na takie maile!
10 sierpnia, 2021 o 11:00 am