W dniu 16 września 2018r. na Łowisku Wędkarskim w Podolszu odbyły się Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia oraz degustacja Produktu Tradycyjnego ,,Radoczańskiego Jabłecznika”. W mistrzostwach wystąpiło pięć szkół, które wykonywały swoje dania konkursowe. Uczennice klas II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół w Radoczy Marta Kowalczyk oraz Magdalena Harmata wykonały danie główne „Karp w otoczeniu warzyw i serów”, a Karolina Gozdek oraz Laura Klimowska z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych częstowały wszystkich gości naszym produktem tradycyjnym, który wszystkim bardzo smakował. Młodzież otrzymała dyplom za udział w konkursie, który będzie drogowskazem do dalszej pracy w zawodzie kucharz, a także pozwoli na pogłębienie tajników sztuki kulinarnej. Dziękujemy uczennicom za udział, za zaangażowanie i za twórczą pracę.